Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 103

Uradni list RS, št. 103 z dne 6. 10. 2023

UL Infotok

Uradni list RS, št. 103/2023 z dne 6. 10. 2023

Ob-3107/23, Stran 1793
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: MKGP), na podlagi 4. člena Uredbe o izvajanju podintervencije izmenjava znanja in prenos informacij s področja intervencije dobrobit živali za leto 2023 (Uradni list RS, št. 99/23; v nadaljevanju: uredba o prenosu znanja) in 5. člena Uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij razvoja podeželja, ki niso vezane na površino ali živali, iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 (Uradni list RS, št. 77/23; v nadaljevanju: uredba o skupnih določbah), objavlja
javni razpis 
za podintervencijo izmenjava znanja in prenos informacij s področja intervencije dobrobit živali za leto 2023 
1. Osnovni podatki o javnem razpisu
Predmet javnega razpisa:
Predmet javnega razpisa je dodelitev podpore iz naslova podintervencije Izmenjava znanja in prenos informacij s področja intervencije dobrobit živali za leto 2023 (v nadaljnjem besedilu: podintervencija izmenjava znanja in prenos informacij).
Razpisana sredstva po sklopih:
Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša 285.000,00 eurov. 
Sredstva se zagotovijo iz proračunskih postavk MKGP za leto 2024, in sicer: 
– 96.615,00 eurov iz proračunske postavke 221064 – Skupni strateški načrt 2023-2027 – EKSRP – EU, 
– 188.385,00 eurov iz proračunske postavke 221065 – Skupni strateški načrt 2023-2027 – EKSRP – slovenska udeležba. 
Delež sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja znaša 33,9 %, delež sredstev iz proračuna Republike Slovenije pa 66,1 %.
Vrsta javnega razpisa:
Odprti.
Obdobje vlaganja vloge na javni razpis: 
Oddaja vlog na javni razpis se začne prvi delovni dan po izteku deset dni od objave javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije oziroma do datuma zaprtja javnega razpisa, objavljenega na osrednjem spletnem mestu državne uprave in na spletni strani skupne kmetijske politike.
Obdobje upravičenosti stroškov:
Do financiranja so upravičeni programi usposabljanja, ki se bodo izvajali od izdaje odločbe o pravici do sredstev do vložitve zahtevka.
Informacije o razpisu:
– INFO točka Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, Dunajska 160, 1000 Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: agencija), tel. 01/580-77-92, E-mail: aktrp@gov.si, 
– INFO točke Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.
 
2. Namen podpore
2.1. Namen podintervencije izmenjava znanja in prenos informacij je izvedba usposabljanj, namenjene udeležencem, ki se v skladu z uredbo, ki ureja intervencijo dobrobit živali za leto 2023, udeležijo usposabljanja s področja intervencije dobrobit živali.
2.2. V skladu z drugim odstavkom 4. člena uredbe o prenosu znanja morajo usposabljanja vsebovati vsebine s področja dobrobiti živali.
2.3. Usposabljanja so namenjena zavezancem iz intervencije dobrobit živali.
3. Upravičenec: v skladu s 5. členom uredbe o prenosu znanja je upravičenec za dodelitev podpore iz podintervencije izmenjava znanja in prenos informacij izvajalec usposabljanja, ki je pravna oseba in izpolnjuje pogoje iz 8. člena uredbe o prenosu znanja in tega javnega razpisa.
4. Pogoji ob oddaji vloge na javni razpis
4.1. Vlagatelj mora ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati pogoje iz 1. do 6. točke prvega odstavka 9. člena uredbe o skupnih določbah.
4.2. Poleg pogojev iz prejšnje točke mora vlagatelj ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati tudi pogoje iz 8. člena uredbe o prenosu znanja:
a) glede izpolnjevanja pogoja iz 1. točke prvega odstavka 8. člena uredbe o prenosu znanja mora vlagatelj vlogi priložiti dokazilo, ki izkazuje, da je imel najmanj dve koledarski leti pred letom objave javnega razpisa pri Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve registrirano dejavnost v skladu s predpisom, ki ureja standardno klasifikacijo dejavnosti (npr. statut, akt o ustanovitvi ipd.);
b) izpolnjevanje pogojev iz 2. in 3. točke prvega odstavka 8. člena uredbe o prenosu znanja vlagatelj izkaže na Prilogi 1, ki je del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu;
c) izpolnjevanje pogoja iz 4. točke prvega odstavka 8. člena uredbe o prenosu znanja vlagatelj izkaže na Prilogi 2, ki je del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu ter priloži dokazila glede dokazovanja izobrazbe, delovnih izkušenj in referenc.
4.3. V skladu s tretjim odstavkom 4. člena uredbe o prenosu znanja mora vlagatelj zagotoviti, da ne prijavlja enakega programa izmenjave znanj in prenosa informacij, ki je že del storitev javnih služb ali financiran iz drugih javnih sredstev oziroma ni del javnoveljavnih izobraževalnih programov poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja ter javnoveljavnih študijskih programov. Vlagatelj vlogi na javni razpis priloži izjavo na Prilogi 3, ki je del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu.
5. Merila za ocenjevanje vlog
5.1. Merila za ocenjevanje vlog so določena v 9. členu uredbe o prenosu znanja in podrobneje opredeljena v tem poglavju.
5.2. V skladu z drugim odstavkom 9. člena uredbe o prenosu znanja se med vlogami prispelimi na javni razpis izberejo vloge, ki dosežejo minimalni vstopni prag 51 točk od skupno 100 točk do porabe razpisanih sredstev oziroma do objave zaprtja javnega razpisa na osrednjem spletnem mestu državne uprave in na spletni strani skupne kmetijske politike.
5.3. Merila za izbor vlog in točkovnik
Merila
1.
Vključevanje različnih deležnikov AKIS (sistem inovacij in prenosa znanja v kmetijstvu: v nadaljevanju: AKIS) – maksimalno število točk 
Vlagatelj bo izmenjavo znanja in prenos informacij izvedel samostojno, s svojim kadrom, ali se bo povezal z drugimi deležniki AKIS in izvedel izmenjavo znanja in prenos informacij s pomočjo drugih deležnikov. Deležniki AKIS, ki sodelujejo pri prenosu znanja so lahko kmetijska gospodarstva, raziskovalne in izobraževalne organizacije, svetovalci, izvajalci javnih služb, organizacije in skupine proizvajalcev, rejske organizacije, upravljavci zavarovanih območij, nevladne organizacije s področja varovanja okolja ipd., pri čemer je treba upoštevati, da povezana podjetja ne predstavljajo drugih deležnikov AKIS. 
Vlagatelj sodeluje: 
– z več kot dvema različnima deležnikoma, 
– z dvema različnima deležnikoma, 
– z enim deležnikom, 
– samostojno.
30 
 
 
 
 
 
 
 
 
30 
15 
10 
5
2.
Sodelovanje pri projektih (mednarodni, pilotni, EIP ipd.) – maksimalno število točk 
Vlagatelj, ki je v zadnjih petih letih pred objavo javnega razpisa oziroma v obdobju izvajanja PRP14-20, sodeloval kot član partnerstva pri mednarodnih, pilotnih, EIP ali drugih primerljivih projektih, pri čemer se upošteva le tiste projekte, ki so vsebinsko sorodni temi za katero vlagatelj oddaja vlogo. 
Vlagatelj je v zadnjih petih letih oziroma v obdobju izvajanja PRP14-20 sodeloval pri: 
– treh ali več različnih projektih, 
– dveh različnih projektih, 
– enem projektu.
25 
 
 
 
 
25 
20 
10
3.
Izkušnje s področja izvedbe usposabljanj odraslih s področja kmetijstva – maksimalno število točk 
Vlagatelj je v zadnjih petih letih uspešno izvedel: 
– tri ali več različnih usposabljanj, 
– dve različni usposabljanji, 
– eno usposabljanje.
25 
 
25 
20 
10
4.
Inovativne oblike izvedbe – maksimalno število točk 
Vlagatelj bo izvedel izmenjavo znanj in prenos informaciji na več načinov in sicer v obliki fizičnih ali spletnih predavanj, seminarjev, delavnic, demonstracijskih prikazov in drugih (inovativnih) oblik prenosa znanja. 
Vlagatelj bo izvajal: 
– najmanj tri različne načine izvedbe usposabljanj, 
– dva različna načina izvedbe usposabljanj, 
– en način izvedbe usposabljanj.
20 
 
 
 
20 
15 
10
6. Obveznosti upravičenca: upravičenec mora izpolnjevati splošne obveznosti iz prvega, drugega in tretjega odstavka 25. člena uredbe o skupnih določbah ter obveznosti iz 11. člena uredbe o prenosu znanja.
7. Finančne določbe: finančne določbe so v 10. členu uredbe o prenosu znanja.
8. Vlaganje vloge in postopek za dodelitev sredstev
8.1. Vlagatelj mora predložiti vlogo skladno z zahtevami iz tega javnega razpisa in na prilogah, ki so del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu, vključno z vsemi zahtevanimi prilogami in dokazili, ki so v njej navedeni. Podatki morajo biti medsebojno skladni, resnični in točni.
8.2. Vlaganje vloge na javni razpis in postopek za dodelitev sredstev sta določena v 5., 6. in 7. členu uredbe o skupnih določbah ter v 6. členu uredbe o prenosu znanja.
8.3. Javna objava upravičencev je določena v 8. členu uredbe o skupnih določbah.
9. Zahtevek za izplačilo sredstev
9.1. Upravičenec mora ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev izpolniti pogoje iz 1. in 3. točke prvega odstavka 22. člena uredbe o skupnih določbah.
9.2. Poleg pogojev iz prejšnje točke mora upravičenec ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev izpolniti pogoje iz 12. člena uredbe o prenosu znanja. Poročilo iz prve alineje prvega odstavka 12. člena uredbe o prenosu se priloži na Prilogi 4, ki je del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu.
10. Sistem kontrol: sistem kontrol je določen v 26. do 30. in 32. členu uredbe o skupnih določbah.
11. Upravne sankcije in višja sila
11.1. Upravne sankcije so določene v 33. členu uredbe o skupnih določbah in v 13. členu uredbe o prenosu znanja.
11.2. Višja sila ali izjemne okoliščine so določene v 34. členu uredbe o skupnih določbah.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti