Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 10

Uradni list RS, št. 10 z dne 21. 1. 2022

UL Infotok

Uradni list RS, št. 10/2022 z dne 21. 1. 2022

Ob-1183/22, Stran 106
Na podlagi prvega odstavka 6. člena Pravilnika o izvedbi javnega poziva in javnega razpisa za izbiro kulturnih programov in kulturnih projektov (Uradni list RS, št. 43/10 in 62/16) Ministrstvo za kulturo objavlja
obvestilo 
o objavi Javnega razpisa za (so)financiranje projektov, namenjenih predstavljanju, uveljavljanju in razvoju slovenskega jezika ter njegovi promociji v letu 2022 (oznaka JR-PROMOCIJA-SJ-22)
Ministrstvo za kulturo obvešča zainteresirane prijavitelje, da objavlja Javni razpis za (so)financiranje projektov, namenjenih predstavljanju, uveljavljanju in razvoju slovenskega jezika ter njegovi promociji v letu 2022, ki jih bo sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo.
Predmet razpisa je sofinanciranje projektov, kot so večmedijski projekti, prireditve, tekmovanja, natečaji in druge oblike jezikovnega ustvarjanja, svetovanja, usposabljanja in raziskovanja, ki učinkovito promovirajo rabo knjižne slovenščine in slovenskih narečij, spodbujajo bralno pismenost in razvijajo jezikovne spretnosti, zlasti mladih, spodbujajo razvoj jezikovnih portalov in portalov, ki krepijo bralno pismenost pri govorkah in govorcih slovenščine, ter spodbujajo uporabo jezikovnih tehnologij ter obstoječih spletnih jezikovnih portalov. Namen javnega razpisa je promocija slovenskega jezika s spodbujanjem besedilnih spretnosti in bralne pismenosti uporabnikov in uporabnic slovenskega jezika, ozaveščanje o pomenu in vlogi slovenščine v javnem življenju ter spodbujanje uporabe jezikovnih portalov in spletnih portalov, ki razvijajo bralno pismenost pri govorkah in govorcih slovenščine.
Okvirna vrednost vseh razpoložljivih sredstev, namenjenih za razpis, je 119.768,00 evrov.
Razpis bo trajal od 21. 1. do 21. 2. 2022.
Besedilo javnega razpisa bo 21. 1. 2022 objavljeno na spletni strani Ministrstva za kulturo https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-kulturo/javne-objave/.
Ministrstvo za kulturo 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti