Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 42

Uradni list RS, št. 42 z dne 17. 5. 2024

UL Infotok

Uradni list RS, št. 42/2024 z dne 17. 5. 2024


1378. Pravilnik o spremembah Pravilnika o varovanju izpitne tajnosti pri maturi, stran 3888.

  
Na podlagi drugega odstavka 54. člena Zakona o maturi (Uradni list RS, št. 1/07 – uradno prečiščeno besedilo, 46/16 – ZOFVI-K in 37/24) minister za vzgojo in izobraževanje izdaja
P R A V I L N I K 
o spremembah Pravilnika o varovanju izpitne tajnosti pri maturi 
1. člen 
V Pravilniku o varovanju izpitne tajnosti pri maturi (Uradni list RS, št. 7/08) se v 18. členu tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
»Še isti dan tajnik šolske maturitetne komisije vrečke z izpitnim gradivom zapakira in jih pošlje Državnemu izpitnemu centru, fotokopije zapisnikov o poteku pisnega izpita pa posreduje v elektronski obliki.«.
2. člen 
22. člen spremeni tako, da se glasi:
»22. člen 
(hranjenje in uničenje izpitne dokumentacije splošne mature) 
Izpitna dokumentacija kandidata se kot izpitna tajnost hrani v fizični obliki v arhivu Državnega izpitnega centra do 31. decembra tistega leta, v katerem je kandidat opravljal splošno maturo.
Po poteku roka iz prejšnjega odstavka se kot izpitna tajnost hrani le izpitna dokumentacija kandidata, ki je vložil pravno sredstvo v skladu z Zakonom o maturi, ki se hrani v fizični obliki v skladu s predpisi, ki določajo roke hranjenja dokumentacije v upravnih oziroma sodnih postopkih.
Izpitno dokumentacijo v skenirani obliki hrani Državni izpitni center v elektronskem arhivu še eno leto od razglasitve rezultatov splošne mature posameznega izpitnega roka, po poteku tega obdobja pa hrani arhivske vzorce izpitne dokumentacije v elektronski obliki v skladu z 20. členom tega pravilnika.
Izpitna dokumentacija se po poteku rokov iz prvega oziroma tretjega odstavka tega člena uniči tako, da se zagotovi njena nerazpoznavnost oziroma nedostopnost v elektronskem mediju. Podatki o uničenju izpitne dokumentacije se evidentirajo v poslovnih evidencah Državnega izpitnega centra.«.
3. člen 
24. člen se črta.
KONČNA DOLOČBA 
4. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0070-47/2024
Ljubljana, dne 22. aprila 2024
EVA 2024-3350-0040
Dr. Darjo Felda 
minister 
za vzgojo in izobraževanje 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti