Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 27

Uradni list RS, št. 27 z dne 29. 3. 2024

UL Infotok

Uradni list RS, št. 27/2024 z dne 29. 3. 2024


796. Sklep o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Metlika, stran 2076.

  
Na podlagi 142. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 199/21 – ZUreP-3) in 26. člena Statuta Občine Metlika (Uradni list RS, št. 79/16) je županja Občine Metlika sprejela
S K L E P 
o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Metlika 
1. člen 
S tem sklepom se prične samostojni postopek tehnične posodobitve grafičnega prikaza izvedbenega dela Občinskega prostorskega načrta Občine Metlika, v nadaljevanju OPN Metlika, ki ga je sprejel Občinski svet Občine Metlika dne 28. 1. 2021 in je objavljen v Uradnem listu RS, št. 22/21, po postopku in na način, ki ga določa Zakon o urejanju prostora v 142. členu.
2. člen 
S tehnično posodobitvijo občina zagotavlja ažurnost grafičnega dela OPN Metlika, razen lokacijske preveritve, s katastrom nepremičnin.
3. člen 
Tehnično posodobljen prostorski izvedbeni akt izdelata pooblaščeni prostorski načrtovalec in pooblaščeni inženir s področja geodezije, kot ju določajo predpisi, ki urejajo arhitekturno in inženirsko dejavnost.
Tehnični posodobitvi se priloži izjava prostorskega načrtovalca in pooblaščenega inženirja s področja geodezije, s katero potrjujeta, da so izpolnjene zahteve iz drugega odstavka 141. člena Zakona o urejanju prostora.
Prva tehnična posodobitev se izvede za celotno območje OPN Metlika.
4. člen 
Občina osnutek tehnično posodobljenega OPN Metlika objavi v prostorskem informacijskem sistemu Občine Metlika (www.metlika.si). Javnosti se omogoči dajanje predlogov in pripomb na objavljeno gradivo v roku, ki ni krajši od 15 dni. Na podlagi pripomb javnosti občina pripravi predlog tehnično posodobljenega OPN Metlika.
Občinski svet sprejme predlog tehnično posodobljenega OPN Metlika s sklepom in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in prostorskem informacijskem sistemu občine ter ga posreduje v prostorski informacijski sistem Ministrstva za naravne vire in prostor Republike Slovenije.
5. člen 
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnevom objave.
Št. 3500-1/2024-2
Metlika, dne 26. marca 2024
Županja 
Občine Metlika 
Martina Legan Janžekovič 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti