Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 63

Uradni list RS, št. 63 z dne 26. 7. 2024

UL Infotok

Uradni list RS, št. 63/2024 z dne 26. 7. 2024


2176. Sklep o spremembi Sklepa o ustanovitvi javnega zavoda Slovenski gledališki inštitut, stran 6593.

  
Na podlagi 3. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 8/96, 36/00 – ZPDZC in 127/06 – ZJZP) in 26. člena Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 77/07 – uradno prečiščeno besedilo, 56/08, 4/10, 20/11, 111/13, 68/16, 61/17, 21/18 – ZNOrg, 3/22 – ZDeb in 105/22 – ZZNŠPP) je Vlada Republike Slovenije sprejela
S K L E P 
o spremembi Sklepa o ustanovitvi javnega zavoda Slovenski gledališki inštitut 
1. člen 
V Sklepu o ustanovitvi javnega zavoda Slovenski gledališki inštitut (Uradni list RS, št. 15/14 in 36/14) se 13. člen spremeni tako, da se glasi:
»13. člen 
(1) Svet inštituta sestavlja pet članov, in sicer:
– trije predstavniki ustanovitelja, ki jih na predlog ministra imenuje ustanovitelj,
– en predstavnik uporabnikov oziroma zainteresirane javnosti, ki ga na predlog Akademije za gledališče, radio, film in televizijo imenuje ustanovitelj,
– en član sveta, ki ga izvolijo zaposleni na inštitutu na neposrednih tajnih volitvah.
(2) Predstavniki ustanovitelja v svetu inštituta se izberejo na podlagi javnega poziva, ki ga ministrstvo objavi na svoji spletni strani.
(3) Za člana sveta inštituta kot predstavnika ustanovitelja je lahko v imenovanje Vladi Republike Slovenije predlagana oseba, ki izpolnjuje naslednje pogoje:
– ima najmanj izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih druge stopnje, in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij, uvrščena na 8. raven slovenskega ogrodja kvalifikacij;
– je strokovnjak s področja dela zavoda, financ ali pravnih zadev.
(4) Če se na javni poziv iz drugega odstavka tega člena ne prijavi zadostno število kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje, določene v javnem pozivu, in je treba zagotoviti nemoteno delovanje sveta inštituta, minister v imenovanje Vladi Republike Slovenije predlaga kandidate, ki izpolnjujejo pogoje iz javnega poziva, brez ponovljenega javnega poziva.
(5) Član sveta inštituta, predstavnik ustanovitelja, je lahko hkrati član v največ treh organih nadzora ali upravljanja pravnih oseb javnega sektorja, v katerih vlogo ustanovitelja v imenu Republike Slovenije izvršuje Vlada Republike Slovenije. Javni uslužbenec, ki je zaposlen v državnem organu, je lahko hkrati član v največ dveh organih nadzora ali upravljanja pravnih oseb javnega sektorja, v katerih vlogo ustanovitelja v imenu Republike Slovenije izvršuje Vlada Republike Slovenije.
(6) Predstavnika delavcev v svet volijo zaposleni v inštitutu na neposrednih in tajnih volitvah. Svet s sklepom razpiše volitve največ 90 in najmanj 60 dni pred potekom mandata sveta. Pravico voliti in biti voljen imajo vsi zaposleni v muzeju, razen direktorja. S sklepom o razpisu volitev se določita dan volitev, vsebina predlogov kandidatur in imenuje volilna komisija. Postopek volitev predstavnika delavcev v svet vodi volilna komisija, v kateri so predsednik in dva člana. Predsednik in člana volilne komisije ne morejo biti kandidati za člana sveta. Volilna komisija skrbi za pravilnost volitev predstavnika delavcev v svet, ugotavlja popolnost predlogov kandidatov, določi seznam volivcev, ugotavlja izid glasovanja in objavi ime kandidata, izvoljenega v svet muzeja, ter vodi neposredno tehnično delo v zvezi z volitvami. Sklep o razpisu se javno objavi v inštitutu.«.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA 
2. člen 
Direktor zavoda zagotovi vpis dopolnitev ustanovitvenega akta v sodni register v skladu z veljavnimi predpisi.
3. člen 
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 00704-209/2024
Ljubljana, dne 24. julija 2024
EVA 2024-3340-0016
Vlada Republike Slovenije 
dr. Robert Golob 
predsednik 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti