Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 34

Uradni list RS, št. 34 z dne 19. 4. 2024

UL Infotok

Uradni list RS, št. 34/2024 z dne 19. 4. 2024


1054. Pravilnik o sofinanciranju stroškov kastracije in sterilizacije lastniških mačk v Občini Velike Lašče, stran 3029.

  
Na podlagi 16. člena Statuta Občine Velike Lašče (Uradno glasilo Občine Velike Lašče, št. 2/06 UPB, 6/13, 2/19) je Občinski svet Občine Velike Lašče na 11. redni seji dne 11. aprila 2024 sprejel
P R A V I L N I K 
o sofinanciranju stroškov kastracije in sterilizacije lastniških mačk v Občini Velike Lašče 
1. člen 
S tem pravilnikom se določajo način in pogoji ter postopek za dodeljevanje proračunskih sredstev za sofinanciranje stroškov kastracije in sterilizacije lastniških mačk, ki so v lasti občanov Občine Velike Lašče, s ciljem zmanjševanja števila zapuščenih mačk.
2. člen 
Do sofinanciranja stroškov kastracije in sterilizacije mačk po tem pravilniku so upravičeni lastniki mačk, ki imajo stalno prebivališče na območju Občine Velike Lašče.
3. člen 
Sofinanciranje se izvede na podlagi javnega razpisa, ki ga občina objavi v Uradnem listu RS in na spletni strani občine ter na podlagi sprejetega proračuna za tekoče leto in zagotovitve sredstev za ta namen. V javnem razpisu se določi skupna višina sredstev za sofinanciranje. Javni razpis je odprt do porabe sredstev.
4. člen 
Vlagatelj mora vlogi na objavljen razpis za sofinanciranje priložiti fotokopijo računa o opravljeni storitvi s podatki o lastniku mačke in morebitna druga dokazila, zahtevana v javnem razpisu
5. člen 
Upravičenec pridobi pravico do sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačke na podlagi odločbe, ki jo izda občinska uprava v postopku razpisa. Posameznemu gospodinjstvu (lastniku) se sofinancira storitev za največ dve mački letno.
Lastnikom mačk se sofinancira storitev sterilizacije mačke v višini 27 EUR/žival, storitev kastracije pa v višini 23 EUR/mačko.
6. člen 
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 0301-0013/2024-1
Velike Lašče, dne 11. aprila 2024
Župan 
Občine Velike Lašče 
Matjaž Hočevar 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti