Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 162

Uradni list RS, št. 162 z dne 8. 10. 2021

UL Infotok

Uradni list RS, št. 162/2021 z dne 8. 10. 2021

Ob-3062/21, Stran 2129
Občina Velike Lašče na podlagi Odloka o proračunu Občine Velike Lašče za leto 2021 (Uradni list RS, št. 81/19, 30/21) in 7. člena Statuta Občine Velike Lašče (Uradni glasilo Občine Velike Lašče, št. 2/06 – UPB, 6/13, 2/19) ter 3. člena Pravilnika o sofinanciranju obnove sakralnih objektov v Občini Velike Lašče (Uradno glasilo Občine Velike Lašče, št. 2/18) objavlja
javni razpis št. 2
o sofinanciranju obnove sakralnih objektov v Občini Velike Lašče za leto 2021 
1. Povabilo k oddaji prijave: naročnik javnega razpisa, Občina Velike Lašče, Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče, vabi vse zainteresirane, da podajo vloge za sofinanciranje obnove sakralnih objektov na območju občine. Prijave morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega razpisa.
2. Predmet javnega razpisa in višina razpisanih sredstev: predmet javnega razpisa je sofinanciranje obnove sakralnih objektov v Občini Velike Lašče. Skupna višina sredstev, namenjenih za sofinanciranje, je do 4.000,00 EUR (proračunska postavka 18075 Sakralna dediščina). Upravičenci lahko pridobijo največ do 50 % sofinanciranja upravičenih stroškov, pri čemer je DDV upravičen strošek.
3. Pogoji za dodelitev sredstev: za dodelitev sredstev na podlagi tega razpisa lahko kandidirajo lastniki, solastniki ali upravljavci sakralnih objektov na območju Občine Velike Lašče pod pogojem, da bodo dela izvedena v letu 2021. Rok za predložitev zahtevkov je 29. november 2021.
4. Kriteriji za dodelitev sredstev
Komisija bo vloge ovrednotila glede na kriterije in merila:
Pomembnost objekta z vidika kulturne dediščine
Število točk
Objekt je razglašen kot kulturni spomenik lokalnega pomena.
100
Objekt je vpisan v Register nepremične kulturne dediščine.
50
Poseg je namenjen preprečevanju nastajanja ali povečanja škode na objektu 
Sanacija strehe in posegi v statične elemente konstrukcij
100
Druga nujna obnovitvena in vzdrževalna dela
50
Financiranje v preteklih 3 letih
Objekt ni bil financiran iz občinskega proračuna v preteklih 3 letih
25
Merila so po posameznih kriterijih izražena v točkah. Vrednost točke se izračuna na podlagi razpoložljivih proračunskih sredstev in skupnega števila točk.
5. Razpisna dokumentacija in informacije o razpisu: razpisna dokumentacija je na voljo na Občini Velike Lašče in na spletni strani www.velike-lasce.si. Podrobnejše informacije lahko dobite v času uradnih ur na Občini Velike Lašče, po tel. 01/781-03-70 (Nika Perovšek) oziroma po elektronski pošti obcina@velike-lasce.si.
6. Način in rok za oddajo prijav
Prijavo je potrebno vložiti na obrazcih iz razpisne dokumentacije, skupaj z obveznimi dokazili in prilogami.
Prijava se šteje za pravočasno, če je predložena oziroma prispe na naslov naročnika do 22. oktobra 2021 v zaprti ovojnici z oznako »Ne odpiraj – prijava na javni razpis – sakralni objekti«. Naslov pošiljatelja mora biti označen na hrbtni strani.
Prijavitelji oddajo prijave po pošti ali osebno na naslov naročnika: Občina Velike Lašče, Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče.
7. Obravnava prijav in odločanje o sofinanciranju
Vloge, ki ne bodo oddane pravočasno, ne bodo obravnavane in bodo vrnjene pošiljatelju.
Odpiranje prispelih vlog bo opravila strokovna komisija. Vloge bodo obravnavane v roku 15 dni.
Zavrnjene bodo vse vloge, ki ne bodo izpolnjevale osnovnih pogojev, določenih v besedilu razpisa in razpisne dokumentacije. Pravočasno prispele in popolne vloge bo komisija ovrednotila na osnovi Pravilnika o sofinanciranju obnove sakralnih objektov v Občini Velike Lašče ter pripravila predlog sofinanciranja, na podlagi katerega župan sprejme končno odločitev o dodelitvi sredstev.
Z izbranimi izvajalci programov bodo najkasneje v roku 30 dni po zaključenem zbiranju prijav sklenjene pogodbe o sofinanciranju obnove sakralnih objektov v letu 2021.
Občina Velike Lašče 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti