Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 162

Uradni list RS, št. 162 z dne 8. 10. 2021

UL Infotok

Uradni list RS, št. 162/2021 z dne 8. 10. 2021

Št. 341-01/2021-2 Ob-3041/21, Stran 2124
Na podlagi 3. člena Odloka o porabi koncesijske dajatve za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v Občini Komen (Uradni list RS, št. 79/11), Odloka o proračunu Občine Komen za leto 2021 (Uradni list RS, št. 82/19) in 216. člena Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13 in 81/16), Občina Komen objavlja
javni razpis 
za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo v Občini Komen 2021 
1. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo oziroma izvajanje ukrepov in vlaganj v naravne vire za naslednje ukrepe:
a) biomeliorativne ukrepe: ohranjanje in vzdrževanje gozdnih jas, grmišč, logov; izdelava in vzdrževanje robov, pasišč in remiz; nakup sadja ter zaščita avtohtonih in rastišču primernih plodonosnih grmovnih in drevesnih vrst; postavitev in vzdrževanje gnezdnic in umetnih dupel,
b) biotehnične ukrepe: obdelovanje krmnih in predelovalnih njiv,
c) ostale ukrepe: nabava preventivnih zaščitnih sredstev za preprečevanje škode od divjadi; izobraževanja in obveščanja občanov o stanju in odnosu do gozdnih živali ter o gozdnem bontonu; drugi ukrepi varstva okolja in narave.
Aktivnosti se morajo izvajati v skladu s koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo, programi in načrti upravljanja z divjadjo, predpisi s področja lovstva, ohranjanja narave, varstva okolja in zaščite živali ter drugimi veljavnimi predpisi.
2. Osnovni pogoji za kandidiranje na javnem razpisu
Vlagatelj mora izpolnjevati naslednje pogoje:
– je v Republiki Sloveniji registriran kot lovska družina,
– ima sklenjeno veljavno koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo za lovišče, ki leži v Občini Komen,
– ni v postopku prisilne poravnave, stečaju ali likvidacijskem postopku,
– ima poravnane davke, prispevke in druge obvezne dajatve v državi in občini.
3. Merila za dodelitev sredstev: vsak vlagatelj prejme sorazmerni del sredstev glede na lovno površino lovišča, ki leži v občini oziroma so sredstva enaka sorazmernemu delu vplačane koncesijske dajatve. V primeru, da se sredstva ne porabijo, se ostanek sredstev proporcionalno porazdeli med izbrane vlagatelje.
4. Znesek in rok porabe dodeljenih sredstev: znesek sredstev je 2.151,18 EUR. Dodeljena sredstva za tekoče leto morajo biti v tekočem letu tudi porabljena.
5. Razpisna dokumentacija
Razpisna dokumentacija za vlogo na javni razpis za sofinanciranje aktivnosti za trajnostno gospodarjenje z divjadjo vsebuje:
– povabilo k oddaji vloge,
– navodila vlagateljem za izpolnjevanje obrazcev,
– obrazce:
– prijava na razpis 
– izjava vlagatelja o izpolnjevanju pogojev 
– izvedeni ukrepi gospodarjenja z divjadjo 
– vzorec pogodbe. 
Vloga mora biti izdelana v skladu z razpisno dokumentacijo.
6. Rok za predložitev vlog
Vlagatelji morajo vloge oddati v roku 18 dni od dneva objave javnega razpisa v Uradnem listu RS.
Kot pravočasne vloge se štejejo vloge, ki bodo do roka, navedenega v prejšnjem odstavku, osebno oddane v sprejemni pisarni občine oziroma oddane po pošti priporočeno na naslov Občina Komen, Komen 86, 6223 Komen. Vloga, oddana na obrazcu, mora biti dostavljena v zapečateni ovojnici. Na prednji strani mora biti označeno: »Ne odpiraj – Javni razpis: Sofinanciranje trajnostnega gospodarjenja z divjadjo 2021«, na hrbtni strani ovojnice pa mora biti naveden naziv vlagatelja.
Slika 1
7. Pregled in obravnava vlog: komisija, imenovana s sklepom župana, bo pri svojem delu upoštevala določila Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna RS. Odpiranje vlog ni javno. Odpirajo se samo v roku dostavljene, pravilno izpolnjene in označene ovojnice, ki vsebujejo vloge. Prepozno vloženih vlog komisija ne bo obravnavala in bodo neodprte vrnjene pošiljatelju. V primeru nepopolne vloge se vlagatelja pozove na dopolnitev. Vloge, ki v postavljenem roku ne bodo dopolnjene, bodo s sklepom zavržene. Komisija bo opravila pregled prispelih vlog. Po preveritvi izpolnjevanja razpisnih pogojev in opremljenosti vlog z zahtevanimi dokazili, bo pripravila predlog razdelitve razpisanih sredstev.
8. Odločanje v postopku razpisa in obveščanje o izidu razpisa
Zavržene bodo vloge:
– tistih vlagateljev, ki ne bodo izpolnjevali osnovnih pogojev in pogojev določenih v besedilu razpisa in razpisne dokumentacije,
– ki ne bodo poslane v roku in na način, ki je določen v 6. točki tega besedila razpisa,
– ki ne bodo dopolnjene v roku za dopolnitev vloge (nepopolne vloge).
Vlagatelji bodo prejeli sklep o višini odobrenih sredstev. Skupaj s sklepom bodo prejeli pogodbo. Če pogodba ni podpisana v roku 8 dni od prejetja, niti ni v tem roku vložena pritožba zoper sklep o višini odobrenih sredstev, se šteje, da je vloga za pridobitev sredstev umaknjena.
9. Dodatne informacije
Razpisna dokumentacija je dostopna od dneva objave razpisa v sprejemni pisarni Občine Komen, Komen 86, 6223 Komen, dosegljiva je tudi preko spletne strani Občine Komen www.komen.si (rubrika Razpisi).
Dodatne informacije posreduje Boštjan Frančeškin, tel. 05/731-04-53, e-pošta: bostjan.franceskin@komen.si, v času uradnih ur.
Občina Komen 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti