Glasilo Uradni list RS

V zavihku Glasilo Uradni list RS najdete vse uradne predpise slovenske zakonodaje.
Od 1. aprila 2010, je edina uradna izdaja Uradnega lista RS elektronska izdaja. Dodatne informacije najdete tukaj.

Številka 167

Uradni list RS, št. 167 z dne 22. 10. 2021

UL Infotok

Uradni list RS, št. 167/2021 z dne 22. 10. 2021


3271. Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o načinu izvedbe preselitve oseb, ki so v Republiko Slovenijo sprejete na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije, stran 9666.

  
Na podlagi četrtega odstavka 73. člena Zakona o mednarodni zaščiti (Uradni list RS, št. 16/17 – uradno prečiščeno besedilo in 54/21) Vlada Republike Slovenije izdaja
U R E D B O 
o spremembah in dopolnitvah Uredbe o načinu izvedbe preselitve oseb, ki so v Republiko Slovenijo sprejete na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije 
1. člen 
V Uredbi o načinu izvedbe preselitve oseb, ki so v Republiko Slovenijo sprejete na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije (Uradni list RS, št. 24/17) se v 1. členu za besedilom »Uradni list RS, št. 16/17 – uradno prečiščeno besedilo« doda besedilo »in 54/21«.
2. člen 
V 2. členu se v drugem odstavku za besedilom »notranje zadeve« doda besedilo »(v nadaljnjem besedilu: ministrstvo)«, za besedo »migrantov« se doda besedilo »(v nadaljnjem besedilu: urad), beseda »policije« pa se nadomesti z besedo »Policije«.
Za drugim odstavkom se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»(3) Vlada Republike Slovenije ne imenuje delovne skupine iz prejšnjega odstavka, če oceni, da to zaradi manjšega števila sprejetih oseb ali drugih okoliščin ni potrebno.«.
3. člen 
V 5. členu se za besedo »ministrstvo« črta vejica in besedilo »pristojno za notranje zadeve (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo),«, za besedo »zaščito« pa se črta besedilo »v Republiki Sloveniji«.
4. člen 
6. člen se spremeni tako, da se glasi:
»6. člen 
(orientacijski program) 
(1) Pri izvedbi orientacijskega programa iz prvega odstavka 104. člena zakona sodeluje tolmač za jezik, ki ga osebe razumejo. Stroške tolmačenja krije urad.
(2) Informiranje v okviru orientacijskega programa iz prejšnjega odstavka obsega informacije o pravicah in dolžnostih oseb s priznano mednarodno zaščito ter splošne informacije o Republiki Sloveniji in načinu življenja v njej, kar zajema tudi informacije o kulturnih značilnostih in navadah v Republiki Sloveniji ter informacije o enakosti spolov in prepovedi poligamije.«.
5. člen 
V 7. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(1) Z namenom izvedbe postopkov v skladu s 4., 5. in 6. členom te uredbe lahko ministrstvo in urad napotita uradne osebe v državo, iz katere bodo osebe iz VI. poglavja zakona sprejete v Republiko Slovenijo. Z namenom preverjanja obstoja izključitvenih razlogov iz 31. člena zakona v okviru postopka iz 5. člena te uredbe je v državo, iz katere bodo sprejete osebe iz VI. poglavja zakona, lahko napoten tudi uslužbenec Policije.«.
6. člen 
V 8. členu se v prvem odstavku za besedilom »zadeve,« doda beseda »uradom«, beseda »policijo« pa se nadomesti z besedo »Policijo«.
V drugem odstavku se za besedo »ministrstvo« doda besedilo »v sodelovanju z uradom«.
7. člen 
10. člen se črta.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA 
8. člen 
(zaključek postopkov) 
Postopki, ki so se začeli pred uveljavitvijo te uredbe, se nadaljujejo in končajo po določbah Uredbe o načinu izvedbe preselitve oseb, ki so v Republiko Slovenijo sprejete na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije (Uradni list RS, št. 24/17).
9. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta uredba začne veljati 9. novembra 2021.
Št. 00717-71/2021
Ljubljana, dne 20. oktobra 2021
EVA 2021-1711-0052
Vlada Republike Slovenije 
Janez Janša 
predsednik 

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti